Tag Archives: önismeret

Miért fontos önmagunk szeretete és megbecsülése?

Talán triviális a kérdés, és annyi sok szó esett már erről, a legkülönbözőbb fórumokon. Mégis napi szinten futok bele, hogy nem gyakoroljuk az önszeretetet, az önelfogadást, az önbecsülést.

Egyáltalán mi a különbség ezek között a fogalmak között?

Elsőre hallásra nem sok, hasonló a tartalom, minden önmagukkal való viszonnyal van kapcsolatban, de ha alaposan átgondoljuk, mégis merőben eltérő a jelentésük.

Sokféle definíció létezik, nem célom megmondani a “tutit”, az Igazságot, sokkal inkább törekszem egy minden számára világos, és érthető magyarázatra.

Önelfogadás: ismerem a saját erősségeim, erényeim, és a hibáimat, gyengeségeimet, és ezekkel együtt fogadom el magamat, úgy, ahogy vagyok. Külső megerősítések, mások véleménye, visszajelzése hatással lehet erre, sok esetben van is. Gondoljunk a divatra, a média sugallta trendekre, a családi mintáinkra. Támogathatnak minket önelfogadásunkban, vagy teljesen ellehetetlenítenek benne.

Önértékelés: mire tartom magam. Mire vagyok érdemes a saját véleményem szerint. Képességeim, mások véleménye, eddig tapasztalataim, amik ezt meghatározzák. Értékelhetem alul magam, azaz rosszabbnak tartom magam, mint ahogy mások értékelnek, vagy felül is pozicionálhatom magam, azaz, sokkal többre tartom magam, mint amennyit érek. Erre az utóbbira szokták mondani, hogy el van szállva magától.

Önbecsülés: én azt mondom, ez az alfája és omegája mindennek. hatással minden életterületünkre. Mennyire becsülöm magam? Mi az értékes? Ha tudom hogy mennyi, nem hagyom mások, vagy akár én saját magam alul értékeljenek. Az önbecsülés érzése az alap, amire a személyiség építkezhet. Tudom, hogy méltó vagyok, értékes, szerethető, nem függök attól, hogy a külvilág mit jelez, egyszerűen tudom, hogy úgy vagyok jó, ahogy vagyok. Nem vagyok tökéles, de én én vagyok. Ha ez az alap hiányzik, akkor a külvilágtól túlságosan függő válhatunk, a visszajelzések vagy az egekig magasztalnak, vagy épp a pokolba küldenek. Nincs stabil énkép, mások reakcióból próbáljuk kitalálni kik vagyunk, és mire is vagyunk érdemesek. Alacsony önbecsülés esetén nem csak a magunkkal viszony lehet aggasztó, de párkapcsolataink, baráti viszonyaink, munkahelyi gondjaink is ezt tükrözik vissza.

Önbecsülést kapni gyerekkorban lehet, ott is illene. De sajnos nem mindenki annyira szerencsés, hogy ez meg is történt. felnőttként önbecsülést szerezni kemény munka, belső munka. Sokszor évekig eltart egy hiányos, vagy nagyon alacsony önbecsülésű embernek felépítenie önmagát, saját helyi értékén értékelni önmagát, nem pedig hagyni, hogy mások labdázzanak vele…Viszont a vállalkozás nem lehetetlen, erre én vagyok az élő példa.

És végezetül jöjjön az önszeretet. Különös dolog, ki ne szeretné önmagát? Még különösebb, hogy sokunk fejében jó párévig fel sem merült a gondolat, hogy önmagamat is lehet szeretni, sőt talán érdemes is! Szóval lehet, kell, és azt kell írjam muszáj. Mert, amíg magammal nem tudok szeretetteljes, harmonikus viszonyban létezni, akkor mégis kivel fogok?

Ohhh, hányszor hallottam már, hogy majd jön XY, és ha Ő szeret, akkor majd én is megbékélek magammal, és akkor én is jóban leszek ezzel az emberrel, aki minden reggel visszanéz rám a tükörből. Sajnos ezzel lemondunk a szabadságunkról, a másiktól tesszük függővé saját szerethetőségünket, és a másik kezébe adjuk a döntést a saját sorunkról. És mi van ha egy nap kiszeret belőlünk? Vagy elválnak útjaink? Akkor mi lesz velünk? Ez bizony jó kérdés. Egyáltalán lehetséges-e egy olyan embernek szeretete adni, aki számára ez idegen. Vajon valóban el tudj-e fogadni? Vagy csak úgy tesz? Próbálkozik a másikon keresztül magát is szebbnek, jobbnak, okosabbnak stb. látni. De ez nem szeretet. Ez cserekereskedelem. Ez függőség, ez illúzió.

Ahhoz, valakit szabadon szabadon, elvárások és feltételek nélkül tudjak szeretni először önmagamat kell megtanulnom megszeretni. értékelni, elismerni még lehet megy. Na de szeretni? Úgy igazán? Nem csak mondvacsinált módon? Na az nem könnyű…Főleg ha nem volt erre mintánk. És szép, hogy nem volt, hisz lett volna, majdnem biztos, hogy csináljuk.

Ismerem magam, tudok a hibáimról, tudom miben van lehetőségem fejlődésre, és mi az, amit el kell fogadjak magamban, pontosan tudom mit érek emberi kapcsolataimban, milyen viselkedés kívánatos a másiktól, és mi az, amire nemet mondok. Nem teszek semmit senki kedvéért, csak, hogy a másik elfogadjon, nem áldozom fel magam senki kedvéért, azt teszem, ami számomra a legjobb. Hiszen, akit szeretek, azt nem akarom megbántani. Magammal miért tenném ezt?

Önmagunkat szeretni a világ legkönnyebb, de ugyanakkor legnehezebb dolga.

Mégis megpróbálkoznál vele?

2017. 08. 19-én szombaton 21 órától a facebook live élő bejelentkezésnél erről fogok beszélni, hozok néhány egyszerű gyakorlatot, és lesz egy önszeretet meditáció is.

Várlak szeretettel!

Természetesen a video elérhető lesz a facebook oldalamon későbbi időpontban is, aki nem tud csatlakozni, megtekintheti egy másik alkalommal is.

Szeretettel:

Dia

Pillangó Sziget fényképe.
 

2017, valami új kezdete, a siker és az önbizalom éve

valatozas_2017Mit jelent ez számodra?

A jövő év egészen biztosan valami újnak a kezdetét hozza be az életedbe. 2017 egy új – kilenc éves – ciklus kezdete. Ez azt jelenti, hogy egy izgalmas élet veszi kezdetét, új kihívásokkal találod szemben magad. Ez az időszak az, amikor tisztáznod kell magadban céljaidat, konkrétan meg kell fogalmaznod magadban azokat, és el kell indulnod azon az úton, amely a megvalósításukhoz vezet.

Valószínűleg nehéz hónapok következnek, amikor is sok kihívással fogsz találkozni, de minden lehetőséget meg fogsz kapni ahhoz, hogy éledben valódi változások történhessenek. Ezt persze nem adják ingyen, keményen kell dolgozni mindenért, életed nagyon mozgalmassá válik, minden hirtelen, a semmiből bukkan elő.

Az egyes évben tudjuk lerakni a következő kilenc év alapjait, érdemes tehát megfontoltan, körültekintően cselekednünk. Ha az érezzük itt az idő bizonyos dolgok megtételére nem habozzunk sokat! Sok változás jön, és mi is az átlagosnál dinamikusabbak leszünk, a fizikai erőnk megnövekszik, teherbírásunk szint úgy. Ha eddig bizonytalan voltál, vagy képtelen arra, hogy megtedd a kellő lépéseket a változások felé, akkor az élet belefog sodorni ezekbe a helyzetekbe, kiprovokálja belőled az aktivitást.

2016, a nagy lezárások ideje

Talán te is tapasztalod, hogy mennyi érzelem, probléma bukkan felszínre, mennyi kapcsolat fut zátonyra, sorra jönnek a csontvázak a szekrényből elő. Az élet egyes területein pedig végre révbe értél. Sok elengedésre van szükség, hogy folytatni tudd az utad. Ez az időszak már nem alkalmas arra, hogy elidőzz a múlton, lépned kell. Minden arra ösztökél, hogy kilépj a komfort zónádból, és tegyél végre magadért, azért, hogy jobban érzed magad a bőrödben, az életedben. Mindez azért történik, mert az idei év készíti elő a 2017-es év eseményeit. Teli kézzel ugye nehéz bármit is megfogni. Ezért szükséges mindent elengedni, aminek lejárt az ideje.

Most kulcsfontosságú az, hogy elég önbizalommal, és erővel rendelkezz ahhoz, hogy véghez vidd azt, amit elterveztél. Valóra váltsd a régóta dédelgetett álmaid.

“Sosem lehet átkelni az óceánon, amíg a part szem elől tévesztésétől rettegünk.” Christopher Columbus

Van elég önbizalmad ehhez?

Ha felmerül benned a kérdés, hogy meg tud-e csinálni mindezt? Valóban képes leszel-e tenni magadért, akkor valószínűleg még nem megingathatatlan a hited önmagadban. De ne keseredj el! Az önbizalom fejleszthető. Természetesen pozitívan hatnak ránk a külső megerősítések is, de soha ne feledd: ha valaki fel tud emelni, akkor ő a sárba is tud döngölni.

Ahhoz, hogy hosszú távon sikeres, és kiegyensúlyozott légy, fontos megtalálnod a belső középpontod, a saját erőforrásod, a hited, az önbizalmad erősíteni kell. Nem csak gondolatban, gyakorlati szinten is, a mindennapi életedben is érezned kell, hogy megállíthatatlan vagy, hogy képes vagy változni, és változtatni.

A pozitív gondolatok, a motiváló videók, a lelkesítő blog bejegyzések adnak egy löketet, de igazi változást nem generálnak benned. Az önsegítő könyvek hasznosok, de csak elméleti síkon tudsz rájuk támaszkodni. Egy kínos szituációban nem biztos, hogy hasznát veszed az olvasottaknak.

Hogyan tegyél szert több önbizalomra?

Építsd fel magad a nulláról. Bárhol is tartasz most, hidd el, mindig van hová fejlődni. Ez munka, igen, tudom… Kitartást, erőt, elszántságot és energia befektetést igényel. Viszont megéri! Mert minden perc, amit önmagad fejlesztésére szánsz, életed végéig honorálja magát. A tudást, az információt, a hited, bizalmad magadban nem vehetik el tőled. Ne függj tovább a külvilág véleményétől, vedd a saját kezedbe az irányítást, légy végre saját életed főszereplője, lépj ki a reflektorfénybe! Ha csak a háttérből szemléled az eseményeket, soha nem lehetsz igazán boldog, és szabad.

Hogy honnan tudom? Onnan, hogy pontosan 9 évvel ezelőtt én is válaszút előtt álltam, és akkor beleálltam a változtatásba. Azóta gyökerestől változott meg az életem, mert vállaltam a kockázatot. A biztos utat a járatlan cseréltem, és végig bíztam benne, hogy elvezet majd valahova. Nem volt könnyű, de soha egy percig nem bántam meg, hogy így döntöttem.

Most már Te is tudod, hogy milyen nagyszerű és ritka lehetőséget kínál számunkra a 2017-es év. Minden támogatást megkapsz céljaid megvalósításához.

Mire lesz szükséged a sikeres évkezdéshez?

 • Engedd el ragaszkodásodat, mondj búcsút mindennek, aminek lejárt az ideje az életedben!
 • Az a kapcsolat, ami nem épít, nem táplál, nem ad, az valójában elvesz!
 • Szabadulj meg a régi kacatoktól, szelektáld ki a ruháidat, adományozd el a felesleges darabokat, rendezd át a lakást, csinálj egy nagytakarítást még az évvégén!
 • Ne bánkódj, ha emberek távoznak az életedből, bízz benne, hogy kapsz majd helyettük újakat, akik jobban passzolnak az aktuális személyiségedhez!
 • Mind végig tartsd szem előtt, ha egy ajtó becsukódik, három másik kinyílik.
 • Tisztázd magad előtt mit értél ebben az évben a céljaid közül, és mi az, ami még várat magára!
 • Írd össze a terveidet, céljaidat, vágyaidat 2017-es évre vonatkozóan! (munka, magánélet, párkapcsolat, megjelenés)
 • Higgy magadban, és tudd, hogy képes vagy ezeket a célokat elérni!

Ha úgy érzed, egyedül nem megy. A félelmeid, a kétségeid erősebbek, mint a bizalom magad felé, akkor szánj 3 hetet az átalakulásra! Gyere a november 19-én megrendezésre kerülő Önbizalom falatkák Nőknek workshopunkra, és rakd le segítségünkkel az önbizalmad alappilléreit, az ott kapott házi feladatok, és a munkafüzet segítségével garantáljuk Neked a változást.

Kezd sikeresen az újévet, és ezt az új kilenc éves ciklust!
A kulcs minden esetben benned van, mi segítünk megtalálni! Ne csak sodródj az életben, légy Te magad a Változás!

Miért kezdjünk el meditálni?

meditacio

A meditáció jótékony hatását manapság egyre többen elismerik. Azok az emberek, akik rendszeresen meditálnak, jobban érzik magukat a bőrükben, lazábbak, oldottabbak. Sokkal nyugodtabb életet élnek, jobb a kapcsolatuk a testükkel, így értelmezni is tudják a test jelzéseit, és könnyebben tudnak kapcsolódni a felettes énjükhöz.

Meditatív állapotban jobban meghalljuk azt a bizonyos belső hangot, ami a legjobb tanácsadónk. A rendszeres meditáció segít, hogy eddig rejtett képességeink felszínre jöjjenek. A tisztán látás, tisztán érzés, tisztán hallás nem különleges képességek, minden ember úgy születik, hogy birtokolja ezt a tudást, csak idővel elfelejtünk erre emlékezni. Ha napi, vagy heti szinten visszavonulunk magunkba, akkor érzékszerveink bizonyos idő elteltével újra kiélesednek, olyan összefüggéseket láthatunk meg ebben a különleges állapotban, ami éber tudattal szinte lehetetlen lenne.

A meditáció egyaránt frissíti és pihenteti az elmét és a testet. Akik rendszeresen gyakorolják, azok akár kevesebb alvással beérik.

A meditáló emberek jobb mentális és lelki egészségnek örvendenek, kevesebbet aggódnak, kevésbé hajlamosak a depresszióra, kevesebb az irracionális félelmet táplálnak magukban.

A meditáció jótékony fiziológiai hatásai:

 • alacsonyabb oxigén igény
 • csökkenti a légzésszámot, könnyebb légzést okoz, ezzel kíméli a tüdőt
 • kevesebb szívverés, ami kíméli a szívet
 • véráramlás serkentő
 • relaxált állapotot eredményez
 • csökkenti az érzelmi stresszt
 • segíti a műtétek utáni felépülést
 • enyhíti a pre-menstruációs panaszokat
 • erősíti az immunrendszert
 • növeli az energiaszintet, életerőt ad
 • agyfélteke harmonizáló hatású
 • kiváló fejfájás és migrén ellen
 • harmonizálja a hormon termelést
 • nyugtatja az idegrendszert

A meditáció jótékony pszichés hatásai:

 • önbizalom növelő
 • kedélyállapot javító
 • szorongás és félelem oldó hatás
 • az elme működését megtanuljuk kontrollálni
 • segíti az összpontosítást és a koncentrációt a hétköznapi tevékenységek során
 • növeli a kreativitást
 • növeli az érzelmi stabilitást
 • fejleszti az intuíciót
 • növeli a probléma megoldó készséget
 • fejleszti a tanulási képességet és a memóriát
 • gyorsabb hatékonyabb kommunikációt eredményez
 • segít gyorsabban reagálni a stressz helyzetekben
 • csökkenti az agresszivitást
 • jó hatással van az érzelmi intelligenciára is

A meditáció jótékony spirituális hatásai:

 • belső békét, harmóniát teremt
 • segít rájönni mi célból vagyunk a világon
 • segít kapcsolatot teremteni önmagunkkal
 • segít kapcsolatot teremteni magasabb dimenziókkal
 • önmagunk és mások mélyebb megértéséhez vezet
 • növeli az elfogadás érzést
 • megtapasztaljuk egy felsőbb erő létezését
 • megtapasztaljuk a legmagasabb szintű szeretet áramlását
 • erősebb belső vezetettséget érezhetünk általa
 • segít az “itt és most”-ban lenni, jelen lenni
 • megtapasztalhatjuk általa az EGY-SÉG érzését
 • életünkben megjelenik általa a szinkronicitás, azaz az egyidejűség

A meditáció végzésének egy egyszerű módja, ha vezetett meditációkat hallgatunk. Itt más dolgunk nincs, csak átadjuk magunkat a folyamatnak. Az általam vezetett meditáció mindig egy adott témában zajlik. Elengedünk, kapcsolatot tisztítunk, bőséget teremtünk, találkozunk a bennünk élő gyermeki, női vagy anyai minőséggel stb.

A meditáció hossza kb.  35-45 perc, ezt követően közösen megbeszéljük az élményeket, tapasztalásokat.

A témához illő Aura Soma színesszenciával, vagy kvintesszenciával növelem a meditáció hatékonyságát.

Ha ilyen jellegű igényed van, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot! 🙂

 

 

A testem beszél: izomfeszültség

Ahogy arról már beszámoltam, ismét gőzerővel vetettem bele magam a testedzésbe. Fontos, hogy a nagy izommunkát megfelelő mennyiségű, és minőségű nyújtás is kiegészítse, így ma Stretching órán jártam. Hatalmas felismerésekkel lettem gazdagabb. Csodálatos, hogy a testünkön keresztül milyen könnyen érthetjük meg a lelkünk üzenetét, ha kicsit ráhangolódunk.

A nyújtás során gyakran feszítő fájdalmat éreztem, a hosszú kihagyás miatt részben, plusz nagyon feszesek, görcsösek az izmaim. A nyújtás során próbáltam ezt a feszültséget elengedni, és belelazulni egy-egy pózba. De annyira féltem, a fájdalomtól, ami az ellazulást megelőzi, hogy inkább ellentartottam. Ha kicsit beleengedtem magam, akkor azt éreztem szétszakadok, elviselhetetlen az érzés, már-már sírni tudtam volna, pedig azzal is tisztában vagyok, ha engedem, akkor szép lassan nyúlik az izomszövet, a fájdalom oldódik, és utána sokkal könnyebb lesz, fizikailag is és érzelmileg is. Mégis hatalmas görcsök, remegések közepette tudtam csak belemenni a pozíciókba, megengedni az izomnak, hogy lazuljon.

Hirtelen felfedeztem az analógiát az elmúlt időszak érzelmi történeivel. Sokszor oly annyira elszeretnénk kerülni a fájdalmat, hogy észre sem vesszük, hogy már eleve egy görcsös, feszült, fájdalmas állapotban létezünk. Annyira a mindennapok része, annyira hozzászoktunk, hogy el sem merjük engedni. Ragaszkodunk hozzá, mert a miénk, talán már el is felejtettük milyen enélkül a feszültség, görcsösség nélkül élni. Nehéz beleengedni magunkat egy új, ismeretlen állapotba, mert félünk mi lesz a következménye. Az elme folyamatosan azt hiteti el velünk, hogy a régi jobb, az biztos, már ismerjük, nem ideális, de mégis megtanultunk vele együtt élni. Az új, az más, az kiszámíthatatlan, az félelmetes. A változtatás kezdetben fájdalommal jár. A küzdelem önmagunkban zajlik, vajon beleállunk, vagy menekülünk.

Az óra után természetesen jobban érzetem magam, oldottabb lett az izomzatom, és picit én is megkönnyebbültem. Nagyon hálás vagyok a testemnek, hogy tanít, és mutatja az irányt. Magamnak pedig azért mondok köszönetet, mert veszem a jelzéseit, és rálátok tudatallatti működéseimre a leghétköznapibb szituációkban is. 🙂

A mai nap tanulsága: ne élj görcsben, feszültségben, ami ugyan nem elviselhetetlenül fájdalmas, de még sem komfortos. Ha jön a helyezt, add oda magad, a kezdeti fájdalom tovatűnik, engedd el, ami nem szolgál, ahhoz már ne ragaszkodj, és a végén elégedettség és laza érzet lesz a jutalmad!

Áldás!

shoelace

A Test szentsége

Önismereti úton immáron 8 éve járok, a spirituális fejlődésem valamivel később, 4-5 évvel ezelőtt kezdődött. 2014-ben azonban új világot ismertem meg, felsőbb dimenziókkal léptem kapcsolatba, szép lassan eltávolodtam a régi életemtől és a barátaimtól. Na nem szándékosan, egyszerűen így alakult. A földi dolgok egyre kevésbé érdekeltek, a testem és a külsőm sokadlagos lett számomra, csak a szellemi fejlődésemre összpontosítottam.

Azzal védekeztem, hogy a szép test, az állandó edzés, a diéta nagyon felszínes dolog, nem számít hogyan nézünk ki, hiszen az értékes kapcsolódások Lélekből történnek. Ami igaz is, de magamnak sem vallottam be, hogy valójában belefáradtam a folytonos készenletbe, abba, hogy kihozzam magambol a maximumot, minden szinten. Lusta voltam tenni magáért, igényem sem volt rá, hogy tetszek.

Elmaradtak az edzések, rendszertelenül és rossz minőségű ételeket ettem. Mindenezt az önelfogadás jegyében…Micsoda önámítás?!

Spirituális úton járóknál ez nem ritka jelenség. Van némi meghasonulás bennünk. A szellemi tanok annyira hívnak, az érzelmek fontosabbak lesznek mint a fizikai megtapasztalasok, és ha nincs, aki visszarántson a talajra, könnyedén el lehet szállni. Nincs erő, és nincs még rutin a test-lélek-szellem egységét megélni a hétköznapokban.

Ha épp nem élünk párkapcsolatban, hajlamosak lehetünk lemondani a szexualitásról is, és nem azért mert bűnös, vagy tisztátalan, egyszerűen csak egyre távolabb kerülünk a hús-vér férfiaktól és a testi szerelmet is valami furcsa, megfoghatatlan köd veszi körül. Vágyunk egy nagyszerű lélektársra, a tökéletes egyesülésre. Ez többnyire egy illúzió, ami a mindennapok része lesz, és ami sajnos mellőzi a realitást.

Nekem egy év kellett hozzá, hogy tudatosuljon bennem, hogy élek, testben, itt a Terrán. Ezalatt az egy év alatt az izomzatom leépült, az állóképességem drasztikusan lecsökkent, a vonzó külsőm pedig teljes átlagos lett. Előtte évekig gondoztam, ápoltam a testem, kiemelt figyelmet fordítottam a megjelenésemre. Jólszitált attraktív fiatal nő voltam, akire azonnal felfigyelt a többség. Közel tíz év munkájának gyümölcsét hagytam elveszni. Ma már rálátok, hogy nem tudtam összeegyeztetni a spirituális életemet azzal, hogy dekoratív, szexuálisan sugárzó nő is lehetek. Pedig talán ez a legjobb példa, amit a többi nőnek mutathatok. Takargatni, eltorzítani, ami van, a legnagyobb butaság, és nem is túl motiváló! Azt hittem, úgy hitelesebb leszek az emberek szemében.

Pár hete megfogalmazodott bennem az igény, hogy változtatni szeretnék. Nem azért, hogy ismét több férfi figyelmét keltsem fel, egyszerűen azért, mert azt éreztem túlságosan eltávolodtam a testemtől és a földi léttől. Pedig ide inkarnálódtam, ebbe a tér-időbe, és ebbe a testbe. Kinek teszek vele jót, ha lemondok az élet élvezetéről, a testem nyújtotta megtapasztalasokról, élvezetekről? Senkinek!

Kötelességem jól táplálni a testem, mozgatni, ápolni, kényeztetni és nem utolsó sorban hagyni őt pihenni, töltődni, és minden formájában szeretni!

Megbékéltem vele. Nem úgy néz ki, amivel elégedett vagyok, de bő egy évet hagytam neki, hogy a jelenlegi formáját elérje, így lehetek olyan nagyvonalú, hogy hagyok neki időt a visszaváltozásra is. Türelmes leszek vele és elfogadó, hiszen ő a legfőbb szövetségesem, aki végig kísér a fogantatásom pillanatától a halálom órájáig.

Az élet pedig mindig kiváló rendező, mutatja az utat, amerre lépni érdemes. Miután megszületett bennem mentálisan a döntés, hogy változtatni fogok, megajándékozott egy olyan tapasztalással is, ami a végső lökést megadta. Megjelent a térben egy férfi energia, aki kibillentett. Sokszor elég néhány óra ahhoz, hogy egy régóta halogatott lépést megtegyünk.

Nagyon hálás vagyok ennek a férfinek, hogy ráébresztett, NŐ vagyok! Van testem, és vannak vágyaim. Az elmúlt egy évben lettek korlátaim, gátlásaim, és rádöbbentett, hogy valójában mennyire nem tudom magam elfogadni így, ahogy vagyok. Ha magam nem szeretem és becsülöm eléggé, mástól hogyan várjam ezt?

10 napja újra elkezdtem edzeni, szaunázok, keresem az új frizurám, és nagyon jól érzem magam a bőrömben, a plusz 10 kilóm ellenére. Tisztelem a testem, és tudom, hogy a szellememmel együtt fejleszthetem. Lehetek vonzó nő és gyógyító egyszerre! 🙂

Köszönöm ezt a tanítást, ígérem nem feledem…

Szeresd Te is a tested, mert ez az egy van belőle! 😉

Áldás!

dobi_diana_test

Hitelesség

Nemrégiben egy baráti társasággal töltöttem az estém. Fogyasztottam alkoholt, jól éreztem magam, magánemberként érkeztem oda, azért mentem, hogy lazítsak, kicsit elengedjem magam. Hamar szembesültem azzal, hogy egyeseknek milyen elvárásaik vannak egy terapeutával kapcsolatosan. Aki segítő, azaz szellemi dolgokkal is foglalkozik, azt sok esetben szentként kezelik. Bizonyos dolgokhoz nincs joga, bizonyos módon nem illik viselkednie. Hiteltelennek lettem felcímkézve.Egy fajta példakép mások számára. Részben jogosan!

A hitelesség számomra alapvető emberi érték, bármilyen szakmát is válasszunk, de egyéb emberi kapcsolatokban is jó, ha valaki hiteles tud maradni.

De mi is a hitelesség?

A hitelesség számomra az, ha tisztában vagyok azzal, hogy ki vagyok én (EGO szinten és Lélek szinten). Ismerem az erényeimet, a hibáimat, elfogadom magam, törekszem a fejlődésre, a maximális teljesítményre, de nem ostorozom, és büntetem magam, ha nem vagyok tökéletes. A cselekedeteim engem tükröznek, a gondolataim és érzésvilágom átüt rajtuk, és amit teszek és kommunikálok összhangban van egymással(kongruencia).
Hiteles számomra az az ember, aki tud és mer önmaga maradni minden körülmények között, még akkor is, ha ebből esetleg hátránya származik. Nem akar másnak látszani, mint ami. Vállalja a tettei következményét.

Elgondolkodtam, ha valaki éppen önmagát adja, hogyan lehetne hiteltelen? Kérdés, mennyire vagyok tisztában azzal, hogy ki vagyok én? Ismerem a személyiségem rejtett aspketusait? Megbékéltem velük, vagy tagadásban, netán elfojtásban vagyok velük? Ha valaki hiteles, akkor már nem hibázhat, nem hozhat rossz döntéseket, annak mindig tökéletesnek kell lennie? Szerintem nem! Nem attól leszek hiteles, hogy megfelelek elvárásoknak, egy illúzónak, kreálok egy képet magaról, és felteszek egy maszkot, mert az előbb utóbb lefeslik.

Hiteles mindig csak a saját értékrendem szerint lehetek. Mások mércéjéhez felnőni lehet, néha inspiráló, de esetenként csak az elégedettlenség és önutálat biztos receptje lesz.

Ma más oldalról is megtalált ez a téma, ezúttal az én hitem ingott meg egy általam nagyra tartott személy hitelességét illetően. Pedig nem történt más, csak felruháztam őt tulajdonságokkal, amivel bizonyos szerepekben nem rendelkezik, és talán ott nem is feladata, hogy rendelkezzen vele. De ő is ember. Húsvér, érző lény, aki tapasztalni jött a Terrára, ahogy mindjájan.

Minden esetre érdemes törekedni a hitelességre, de a legfontosabb, önmagunk számára tudjunk hitelesek maradni, minden körülmények között!

1600856-bigthumbnail

Méregfogak

Minden ünnep különleges energiát hordoz magában. bennünk van a belső alkímia lehetősége. Persze ehhez szükséges a csend, az éber figyelem, az, hogy önmagunkba meg tudjunk érkezni. Kísérők nélkül, szavak nélkül, elvárások nélkül. Az elme kattogásán túl, ebben a belső csendben, a békében hirtelen a szívünkben találjuk magunkat, saját belső templomunkban.

Ma elindultam én is erre a belső utazásra. Segítségül húztam egy kártyát a Mágikus Nő Kártya csomagból. Arra voltam kíváncsi, melyik az a női minőség, ami felszabadulásra vál, amit a felvállalás ünnepén életembe kellene engedjek, és nem tagadni többé.

A Méregfogak kártyáját húztam, amivel eddig még soha nem találkoztam, mégis komoly ajándékot kaptam most tőle. A kígyónak kétféle foga van. Hátrahajló fogaival megragadja a zsákmányát, a méregfogaival pedig megöli az áldozatát.
A méregfogak az öngyógyítás, a fájdalom megélésén keresztüli gyógyulás, és a teljes átalakulás szimbólumai! Akit megmar a kígyó, annak meg kell tanulnia áttranszformálnia a mérget magában, ahhoz, hogy felépülhessen. Immunis lesz rá, a méregből ellenszert csinál. Ez az igazi alkímiai folyamat. Ez az igazi gyógyulás. Amikor önmagunkat tudjuk meggyógyítani, akkor lesz valódi és tartós az eredmény. Persze ez egy fájdalmas folyamat, elkerülhetetlen benne a szenvedés. De amikor a kétségbeesésen, a félelmen, a csalódottságon felül tud emelkedni, a hit és a bizalom, akkor meg tud történni a csoda! Aki valóban túl akar élni, és meg akar gyógyulni, az megtalálja magában az ellenmérget.10407943_1600393226883258_2574347769680704523_n
A kártya arra kért, merüljek el lelkem labirintusában, és keressem meg, ki is mi mérgezte meg a lelkem. Az elmúlt 7-8 évem semmi másról nem szólt, csak a kutatásról. A fájdalom, a csalódás, a kín, a szomorúság már az életem részévé vált a különféle oldások, és önismereti munkák révén. Néha talán már el sem tudom képzelni, milyen ezek nélkül élni. Oly régen keresem a fájdalom forrását, a gyökerét, hogy már csak a fájdalmat és a hiányt vettem észre.
De eközben mindvégig megmaradt a vágy a gyógyulásra, és a hitem egyre erősebb lett, egyre több segítőt kaptam, bár a felszínen egyre magányosabbnak tűnhetek. És soha, egy percig nem fordult meg a fejemben, hogy végleg feladjam, hogy lehet ennek az egész folyamatnak nem jó vége. Megtanultam, hogy erőm soha nem hagy el, a belső tartásom is megmarad, akárhányszor esek el, mindig fel fogok állni, és soha nem szűnik meg a hitem!
A bennem élő Fényt sikerült megtalálnom, felvállalnom, és mások szolgálatába állítanom az évek során.

Ez a valódi alkímia, ez maga a misztérium. Megbocsátani mindenkinek, legfőképp magamnak, és menni tovább, hittel, szeretettel.
Itt kezdődik a gyógyulás, és az újjászületés! Hálás vagyok, hogy a kártya lehetővé tette számomra ezt felismerést, ezt az utat, a tudatosítást. Az idei Pünkösd nem adhatott volna ennél többet nekem.

Felpiszkálni a parazsat

Ahol egyszer tűz volt, ott parázs is van

Legalábbis így tartja a mondás. Én hiszek is benne, hogy ahol egykor lángolt a szenvedély, legyen bármilyen kétségbe ejtő is a jelenlegi helyzet, van remény, hogy a tűz újra lángra kapjon. Ha a vonzalom, és a kémia egykor működött, akkor a vágy nem múlhat el nyomtalanul. De vajon mi a vonzalom? Mitől leszünk vonzóak a partnerünk számára? Mitől kíván meg a párunk minket?

A vonzerő titka

A vonzerőnk valójában nem a testi adottságainktól függ. Még csak nem is a tökéletes frizura, a szép smink, vagy a finom parfüm fog csábítóvá varázsolni a szerelmünk szemében. Ezek is fontosak, nem jelentenek hátrányt, de a valódi vonzás nem ebben rejlik. A legvonzóbb akkor vagy, ha tökéletesen jelen tudsz lenni az életedben, a testedben. Ha meg tudod élni a pillanatot, ha mered élvezni amit épp csinálsz, ha örömöt, és elégedettséget sugárzol magadból, az lesz igazán vonzó a férfiak számára.  Egy bájos mosoly, egy hangos kacagás, és kacér pillantás, egy őszinte gesztus az ellenkező nem körében osztatlan sikert arat minden esetben. A testbeszéded többet mond ezer szónál!

Csak lazán

A görcsös akarás, a kapaszkodás, a féltékenykedés, a túlzott ellenőrzési kényszer nem igazán lesz vonzó a partnerkapcsolatban. Ha önbizalom hiánnyal küzd egy nő, és ezt folyton a partnerére vetíti ki, vagy a nő társaival konkurál nap, mint nap az taszítóan hathat. Ha állandó kétségek gyötörnek, akkor nem vagyunk magunkkal egységben. A folyamatos kontrollálás, versengés, éppen az ellenkező hatást fogja kifejteni a kapcsolatban. Legyünk inkább oldottak, lazák, és simulékonyak. Bízzunk magunkban, legyen bennünk megingathatatlan a hit, hogy mi vagyunk a legjobb nők a párunk számára ezen a világon! Ha mi elhisszük ezt magunkról, akkor ő is így fog ránk tekintetni. Ha a nő a helyén van, ragyog!

Mi van, ha nem már nem kellek neki?

Sokan élnek elhidegült kapcsolatban. Talán szeretnének is ezen változtatni, de nem mernek. Azt gondolják: „Mi van, ha már nem kellek neki?” vagy „Mi van, ha már nem is tart szépnek és kívánatosnak?” Félnek a kudarctól, és próbálják már eleve lebeszélni magukat: „Mi van, ha kezdeményezek, de elutasít? vagy „Mi van, ha nem vagyok elég jó nő, elég szexi?”.
A félelem mindig vonzza a félelem tárgyát! Ha ezen aggódsz, még mielőtt megtennéd kezdő lépést, akkor biztos lehetsz abban, hogy pont ez fog bekövetkezni, amitől tartasz. Ezek amolyan önbeteljesítő jóslatok. Ráadásul a stressz, az aggodalom, a félelem testi feszültséget okoz, és nem tesz feltétlen vonzóvá a partnered szemében.

Dönts okosan, és dönts szívből!

A döntés mindig a te kezedben van. Rajtad áll, hogy hajlandó vagy e kockáztatni, mindent megtenni, hogy visszaszerezd a párod figyelmét, és szerelmét. Ha szereted őt, és hiszel benne, hogy sikerülni fog, akkor nyert ügyed van. Bízz magadban, és tegyél gyakorlati lépéseket is annak érdekében, hogy feléledjen benned az a szexi istennő, aki a kapcsolat elején voltál. Fogadd el az adottságaid, és élvezd, hogy NŐ vagy! Tanuld meg használni a bájaidat, légy érzéki, és csábító! A kacérság és bujaság nem bűn egy kapcsoltban, sokkal inkább serkentőleg hathat. Merj kipróbálni új dolgokat!  Kapcsolódj bátran a női energiáiddal, fedezd fel magadban a NŐ-t! Szeresd magad, és bátran nyílj meg a testi örömök felé!

Ha úgy érzed egyedül nem boldogulsz, viszont szeretnél javítani a kapcsolatod minőségén, vagy egyszerűen csak szeretnéd vonzóbb, magabiztosabb NŐ-ként megélni a mindennapjaidat, akkor szeretettel várunk programunkon. Ez a májusi szombat a szerelem, a női energiák, és a szexualitás ünnepe. Sensual Saturay, élvezd, hogy női testbe születtél!

szexcsakra

Keresd a nőt!

Baj van a világgal?

Hivatásomból adódóan sok nővel van szerencsém találkozni. Legtöbbjük arra panaszkodik, hogy vágyik egy erős, oltalmazó, igazi férfira, aki a gondját viseli, aki mellett biztonságban érzi magát, akire lehet számítani, de nem talál ilyet, nincsenek manapság igazi Férfiak. Bevallom őszintén, pár éve még én is így gondoltam. Többnyire a férfiakat, a társadalmat, a rohanó világot okoltam.

Sokuktól hallom, hogy szeretnék megélni a női minőséget, de fogalmuk nincs hogyan kellene ezt megtenni. Hogyan lehetnének nőiesebbek? Egyáltalán minek ezzel foglalkozni, hiszen női testbe születtünk, hát akkor nők vagyunk. Vagy ez manapság már mégsem ennyire egyszerű?

Ki a hibás?

Erről elkezdünk beszélgetni. Mi lehet a jelenség hátterében? Hol lehet a férfiak? Kihaltak? Vagy már mind elkelt? Hogyan lehetek nőies nő? Ki számít manapság jó nőnek? Vannak olyan nők, akik nem nőiesek? Van megoldás? Talán bennünk is van valami hiba?

Mi, Nők is hunyók vagyunk!

Egy bimbózó kapcsolatban a nő általában még tudatában van saját szépségének, erejének, kisugárzásának, ilyenkor még megéli, megkapja a férfi imádatát, csodálatát. Valósággal ragyog, a egyensúlyban van, vonzó. Idővel sok nő elveszíti saját magát, kiesik a középpontjából, és egyre inkább elkezdi a férfi életét élni, neki akar megfelelni, így egyre inkább függésbe kerül attól, hogy a férfi mit gondol, mit mond, mit csinál. Már nem sugárzik, már nem kerek egész, már csak fél. Megjelenik a félelem benne, amitől a varázsereje így csökken, míg végül elfogy. Elveszíti önmagát.
Jó esetben ezt észreveszi, rosszabb esetben, tudatában sincs annak, hogy szép lassan eltűnt az egyénisége, a csábereje, a bája, a nőiessége.

Elvesztettem önmagam!

Ha jön is egy felismerés, hogy valami épp haldoklik benne, hogy valami belül nagyon nincs rendben, akkor is jöhet egy újabb illúzió. Még pedig az, hogy majd akkor lesz újra vonzó, kívánatos, teljes, egész, harmonikus, ha a partnere, azaz a férfi megváltozik. Újra olyan lesz, mint a kapcsolat elején.  Nem belülről várják a megoldást, hanem kívülről, a másiktól. Pedig amint bent, úgy kint. Hárítás helyett vállalni lenne érdemes a felelősséget. Arra lenne szükség, hogy a bizonytalanságból visszatérjünk a bizonyosságba, a magabiztosságába, a középpontunkat lenne célszerű újra megtalálni.

A nő árad

Minden esetben belőlem árad ki a szépség, a lágyság, a kedvesség, az a Női Eszencia, amire a Férfi fel tud figyelni, ez az energia, amire ő reagálni tud.  Amíg kétségben vagyunk magunkkal, hogy élhetnék meg az egységet bárki mással? Amíg én nem élem meg magamban a nőiességet, nem áramoltatom a női energiáimat, hogyan várhatom, hogy egy ízig-vérig férfi álljon be mellém? Ha egy férfitól várom, hogy engem nővé tegyen, akkor vállalom én az életem alakulásáért a felelősséget? Vajon kit hagyok ki ebből az egész folyamatból ebben az estben? A helyes válasz: önmagamat!

Amíg nem bízok és hiszek magamban, más hogyan bízhatna bennem? Amíg nem tartom kívánatosnak, vonzónak, szerethetőnek magam, addig hogyan várom el, hogy más ezt meglássa bennem? A válasz: sehogy.

Felelősséget vállalok a döntéseimért!

Van azért egy jó hírem is! Mindenen lehet változtatni. A döntés mindig az én kezemben van. Ha nem kívülről várom továbbra is a megoldást, hanem elkezdek befelé figyelni, a saját válaszaimat megkeresni, a saját utamat járni, tapasztalni, akkor megtörténhet a csoda. Belülről válok azzá a Nővé, aki lenni szeretnék. Megtalálom magamban az a női minőséget, aki méltó társa a Férfinak. A megoldás minden esetben bennünk van. De néha jól jön egy kis segítség.

Megtalálom magamban a NŐT!

Ha szeretnéd megtapasztalni magadban ezt az ősi női erőt, ezt a befogadó, szelíd minőséget, a finom esszenciát, akkor a programunk Neked szól! Több oldalról támogatjuk meg a kinyílásod, hogy belső ragyogásod újra megnyilvánulhasson a világban. Számos módja van annak, hogy a hétköznapokban megéljük a női energiát, ha kicsit tudatosabbak leszünk, és odafigyelünk. Ez mélyen belül bennünk van, ezzel születtünk, csak vagy nem tanultuk meghasználni, vagy valamikor, valamiért elfelejtettük.

A zene és a tánc nagyon sokban tud segíteni, hogy összekapcsolódjuk ezzel a lágy, szexuálisan is vonzó minőségünkkel, hogy felszabadultabbak és oldottabbak legyünk. Az önkifejezés minden módja arról szól, hogy megmutassam a világban, hogy ki vagyok, mit érzek, mit gondolok.

Kellemes utazást! 🙂

atalakulas

A NŐISÉG VARÁZSA

A női lét maga a misztérium, maga a varázslat. Ezernyi lehetőséget tartogat számunkra, számos úton, melyek végén ott rejlik a kiteljesedés lehetősége. Mégis azt tapasztalom, egyre többen akadnak el ezen az utón, és felejtik el, milyen hatalmas kegy, és csoda, hogy női testbe születhettek!

Nézzük meg milyen is a NŐ?

A Nő bölcs!

Határozott, tudja, mit akar, mégis gyöngéd, mert már nincs szüksége arra, hogy versengjen, harcoljon, vagy mindenáron bizonyítson. Felismerte a benne rejlő szépséget, tehetséget és bölcsességet. Meri használni az eszét, de nem fitogtatja tudását. Hisz a megérzéseinek, a szíve a legjobb iránytű. Tudja, hogy egyedi és értékes, és hogy méltó a boldogságra és a beteljesülésre, mivel felismerte az önmagában rejlő értékeket.

A Nő ragyog!

Egy igazi Nő mer látszódni és ragyogni, de nem feltünősködik, mert pontosan tudja, hogy úgy is észreveszik. Nem a drága ékszerek, a sok smink, a kihívó ruha teszi láthatóvá, hanem a kisugárzása, a magabiztossága, önazonossága. Nem követi a trendeket, hanem diktálja azt, van stílusa. Meri vállalni önmagát. Valóban elfogadja és szereti a testét. Ismeri minden porcikáját, pontosan ismeri minden hegnek, és minden kis ráncnak a jelentőségét, és történetét, ezért nem szégyelli azokat.

A Nő, olyan mint a víz

Áramlik, mint egy folyó, és szelíden kitartó lelkierővel utat tör magának, a legszilárdabb akadályokon keresztül. Mélysége van, és lágyan ölel körül, akár egy hullám. Folytonosan megéli a befogadást, az elengedést, a szülés és a születés csodáját. Mindig mer változni, újjászületni. Bármikor kész a teljes átalakulásra, mert az élete folytonos erőfeszítés nélküli változás. Nem elégszik meg felszínes ismeretekkel önmagáról, folyamatosan fedezi fel önmaga természetét, megismeri ezzel a női lét misztériumát.

A Nő szabad

Nem ragaszkodik senkihez, és semmihez, nem akar birtokolni sem eszméket, sem tárgyakat, sem embereket, mert hisz a szabadságban. Párkapcsolatban is meg tudja őrizni lelke egy részének függetlenségét, és tiszteletben tartja a másik fél szabad akaratát is.

A Nő bátor

Nem fél szeretni, nem vár senkire, nem hibáztat, nem mutogat ujjal senkire. Mer szembenézni a legnagyobb félelmeivel, meri meghaladni önmagát, elhagyni a komfort zónáját saját fejlődése érdekében.

A Nő teremt

A mágikus nő igazi varázslónő, alkimista, aki képes megteremteni az álmait, megidézni a szükséges változást az anyagi világban. Mindig történik valami, mert folyamatosan figyel, érez, kapcsolódik a világhoz és folyamatosan teremt.

 Hogyan lehetsz mágikus Nő?

Ahhoz, hogy ilyen sugárzó, teremtő, kreatív és vonzó nővé váljak, meg kell kérdeznem magamtól, hogy hogyan állok magammal, a saját nőiségemmel? Meg tudom élni azt? Felmerem vállalni önmagamat, mint nőt? Vonzónak találom magamat, mint nő? Elfogadom és kiélem a vágyaimat?  Merek-e látszódni, ragyogni? Vajon ki tudok állni magamért? Kiállok az elveim mellett? Tudom képviselni az értékrendemet?  Tudom, hogy mi jó nekem? Van elég tapasztalatom, hogy tudjam, mi okoz nekem örömöt, és mi az, amivel bántom magam? Tudom, merre van az én utam? Meg tudom élni a szerelem és a szexualitás szentségét? Tudom magamról, hogy szép és különleges vagyok? Tisztában vagyok a saját érzéseimmel, és azok tisztaságával? Merem követni a szívem sugallatát? Tudok rendet teremteni a káoszból, egységet a kétségből? Elhiszem, hogy méltó vagyok a szeretetre, az igaz szerelemre és a boldogságra?

Ezekre a kérdésekre keressük együtt a választ, úgy minden sokkal könnyebb! 🙂

Hívj bizalommal, ha úgy érzed alakadtál a nőiségedben!

noiseg varazsa

Honlapunk cookie-kat használ. Bővebben

Egy EU-s törvény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ. Ha ezzel nem értesz egyet, akkor a böngésződ megfelelő beállításait használva tiltsd le a cookie-k tárolását.

Bezárás