Energialégzés

breathingcycle

A legnagyobb energia mennyiséget az ember a légzésen keresztül kapja, ezért minden, ami zavarja a légzést, befolyásolja az életminőségét.
Az ember könnyen, gyorsan és biztonságosan tudja emelni energiaszintjét a légzés segítségével, és ez által megszabadulhat a fizikai gondoktól. Amikor az ember érzi az erőt, nagyobb lesz az önbizalma és megnyugszik. Ez azt jelenti, hogy a légzéssel sikerül energiával feltölteni a test minden sejtjét. Amikor a légzés funkciója romlik belső konfliktus vagy stressz miatt, energiahiány alakul ki és a test alacsony energia szinten működik. Ezt a folyamatot nevezzük betegségnek.

A legújabb tudományos kutatás megmutatta, hogy a vérrel érkező oxigént a sejtek akkor tudják feldolgozni, amikor magas a széndioxid tartalom. Ha az oxigén és a széndioxid arány 1/3 a szervezet sejtjeiben, akkor az oxigén teljesen feldolgozódik. Ez azt jelenti, hogy a sejtekben háromszor annyi széndioxidnak kell lennie, mint oxigénnek. Amikor a sejtek széndioxid tartalma leesik, a sejtek nem tudják feldolgozni a vérrel jövő oxigént, oxigénéhség alakul ki és a szervezetben energiahiány lép fel. 

A légzés által az ember oxigént kap, mely a sejtekben zajló folyamatoknál energiaforrásként szerepel. A rövid, feszült – különösen szájon keresztül történő – kilégzésnél a széndioxid vesztesége meghaladja a sejtekben termelt széndioxid szintet. Minél több széndioxid van a szövetsejtekben, annál jobban használódik fel az oxigén.

Az ember egy különleges légzésteszt segítségével mérheti meg saját energia szintjét.

A légzésszünet hossza lesz a meghatározó:

  • 10 sec. – alacsony energiaszint
  • 20-30 sec. – közepes energiaszint (átlagos)
  • 30-40 sec. – normális energiaszint
  • 40-60 sec. – nagyon jó energiaszint
  • 60 sec. felett – kiváló energiaszint

Az energialégzés segítségével folyamatosan tudjuk emelni az energiaszintet. Szép lassan aktiválod ezzel a szervezeted öngyógyító képességét is.

  • 20 sec. felett javul a tüdő funkció
  • 30 sec. felett rendbe jön a gyomor- és bélrendszer
  • 40 sec. felett regenerálódik az immunrendszer valamint a szív- és érrendszer, felgyorsul az anyagcsere
  • 60 sec. felett rendbe jön az idegrendszer. Nő a figyelem és a koncentráció képesség, elmúlik a fizikai és pszichikai fáradtság érzése.

A megjelent többlet energiával meg tudod valósítani céljaid és lehetőséged nyílik az önkifejezésre.

Ehhez az szükséges, hogy önállóan foglalkozz minden nap ezzel a különleges légzés technikával, amit együtt megtanulunk. Így napról napra elkezded gyűjteni az energiát, és lehetőséged lesz betegség és fizikai fáradtság nélkül élni. Ezért, hogy ez a folyamat elinduljon, naponta kb. 30-60 percet kell a légzéssel foglalkozni!

Kezdetben a rendszeres gyakorlatokból nyert energiától függ a jó közérzeted. Az idő múlásával fokozatosan regenerálódnak a szervek és a szövetek, a gyógyulási folyamat csak ekkor válik stabillá és visszafordíthatatlanná. Ehhez a folyamathoz már hónapok, vagy akár évek is szükségesek.

Ha szeretnéd megtanulni ezt az egyszerű, de mégis hatékony légzéstechnikát, erős benned az elhatározás, hogy otthon is rendszeresen gyakorolod, akkor keress bizalommal!

Egy foglalkozás kb. 60 percet vesz igénybe. A helyes légzéstechnika elsajátítása 10 alkalmat igényel. 

Díja : 5 000 Ft/ alkalom, vagy 40 000 Ft a 10 alkalmas bérlet

 Felhasznált irodalom: Dr. Komin Vladimir: Az energialégzés csodája